Роб Флин: Работих с педагога на Lady Gaga и Мик Джагър за новия албум на Machine Head (Аудио)

Pinterest LinkedIn +

Фронтменът на Machine Head - Роб Флин (Rob Flynn), разкри, че неотдавна е започнал да взима уроци при вокалния педагог на Lady Gaga и Мик Джагър (Mick Jagger, Rolling Stones), без да уточнява, дали се касае за Дон Лоурънс (Donald Lawrence), работил още с Марк Ронсън при записите на последния му албум, с Bono, Джон Бон Джоуви (Jon Bon Jovi) и Кристина Агилера (Christina Aguilera), или за друг негов колега.

Флин е взел решение да усъвършенства вокалната си техника, а също така умението си да свири на китара, започвайки записите на предстоящия седми студиен албум на Machine Head - Unto The Locust. По неговите думи, благодарение на тези негови занимания новият проект на калифорнийската хеви метъл банда е прозвучал на качествено по-високо ниво. Записите на Unto The Locust, чийто рилийз е планиран за септември, са осъществени в калифорнийското студио Jingletown, собственост на фронтмена на Green Day - Били Джо Армстронг (Billie Joe Armstrong).

Самият Флин е продуцент на проекта, чийто заглавен трак, Locust, може да бъде чут по-долу. Парчето е с времетраене от близо 8 минути, а в целия албум няма нито един трак с продължителност под 6 минути, разкрива още фронтменът на Machine Head.

В негова подкрепа през ноември бандата ще предприеме европейско турне, озаглавено The Eighth Plague, заедно с групите Bring Me The Horizon, Devildriver и Darkest Hour. Machine Head ще участват също във всички дати от Rockstar Energy Drink Mayhem Festival 2011, чиито хедлайнери са Disturbed, Godsmack и Megadeth, както и в Soundwave Revolution 2011, заедно с Van Halen, Alice Cooper и Bad Religion, което означава, че ще са на път през по голямата част от лятото и началото на есента.


Сподели.