Ридли Скот работи по нов Halo филм с режисьора на Battlestar Galactica

Pinterest LinkedIn +

Режисьорът на Alien, Blade Runner и Prometheus – Ридли Скот – работи по нов "дигитален игрален филм" от култовия sci-fi франчайз Halo, който ще бъде представен официално по време на предстоящото през юни експо E3 2014 и издаден в края на годината.

Ридли Скот и президентът на Scott Free TV Дейвид Зукер са се ангажирали с проекта като изпълнителни продуценти, партнирайки си с 343 Industries и Xbox Entertainment Studios, а на режисьорския стол ще седне Серджо Мимика-Гезан – асистент-директор на 8 от кино продукциите на Стивън Спилбърг и основен режисьор на част от епизодите от хитовия сериал Battlestar Galactica.

За сценарист на филма, който вероятно ще бъде форматиран по модела на Halo 4: Forward Unto Dawn, е набелязан създателят на Prison Break - Пол Шойринг, а сюжетът му ще следва историята на хирургически подобрен супервоин, който обаче няма да бъде Master Chief. От Microsoft уточняват, че филмът на Скот няма да има нищо общо с ТВ поредицата, която Спилбърг продуцира за Xbox One.

В миналото Нийл Бломкамп и Рупърт Сандърс режисираха игрални късометражни филми и реклами за Halo, възприети положително от феновете на касовия гейм франчайз, генерирал приходи от над $4 милиарда.


Сподели.