Ридик (Riddick)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2013, 119 мин. Режисьор: Дейвид Туохи Сценаристи: Дейвид Туохи, Оливър Бучър, Стивън Корнуел. С участието на: Вин Дизел, Карл Ърбан, Кейти Сакхоф, Джорди Мола и др. Екшън, фантастика

За филма:

Riddick е дългоочакваната трета част на историята на Ридик. Първите две ленти от фантастичната сага Pitch Black (Пълен мрак) и The Chronicles of Riddick (Хрониките на Ридик) успяха да спечелят множество фенове на поредицата и въпреки че им се наложи да чакат девет години, за да видят продължението, то вече е факт.

На режисьорския стол отново е Дейвид Туохи, чието дело са и първите два филма. Всъщност Туохи е и сценарист на филма, както и на останалите си ленти, сред които има хитове като The Fugitive и Waterworld. Главната роля за пореден път е поверена на Вин Дизел, когото със сигурност свързвате и с друг франчайз - Fast & Furious, чиято шеста част излезе наскоро.

Към актьорския състав на Riddick се присъединяват и Карл Ърбан (на когото беше поверена главната роля в Dredd, а повечето от вас вероятно са гледали в Star Trek Into Darkness) и очарователната Кейти Сакхоф, позната от сериалите Battlestar Galactica и 24.

Историята:

Ридик (Вин Дизел) е опасен избягал престъпник, издирван от всеки ловец на глави в галактиката. Изоставен на планета, която изглежда негодна за живот, Ридик се оказва изправен срещу извънземни хищници - по-смъртоносни от всеки противник, с който се сблъсквал някога.

За да оцелее, Ридик е принуден да задейства сигнал за тревога, който привлича ловците на глави. Освен наемниците на планетата пристига и един човек, който има лични причини да преследва Ридик.

Въпреки че са застрашени от връхлитаща буря, в която никой не би могъл да оцелее, преследвачите нямат намерение да напуснат планетата без главата на Ридик.

Сподели.