Риболов в пустинята (Salmon Fishing in the Yemen)

Pinterest LinkedIn +

Великобритания, 2011, 111 мин. Режисьор: Ласе Халстрьом Сценарист: Саймън Буфой С участието на: Юън Макгрегър, Амр Уакед, Емили Блънт, Кристин Скот Томас и др. Драма, комедия

За филма:

"Риболов в пустинята" е екранизация по романа на британския писател Пол Тордей Salmon Fishing in the Yemen. Романът е първата книга на Тордей и се превръща в бестселър още след излизането си през 2007 година.

Режисьор на лентата е Ласе Халстрьом, създател на превърналия се в класика филм "Шоколад" с Джони Деп и Жулиет Бинош и на не малко други изключително успешни заглавия като "Защо тъгува Гилбърт Грейп", "Казанова" с Хийт Леджър и Джеръми Айрънс и романтичната драма "С дъх на канела" с Чанинг Тейтъм. Сценарият на "Риболов в пустинята" е дело на носителя на "Оскар" Саймън Буфой ("Време за мъже", "127 часа"), чието име вроятно свързвате най-вече с филма, който му донесе престижното отличие - "Беднякът милионер".

Актьорският състав на филма е не по-малко впечатляващ. Главните роли са поверени на Юън Макгрегър ("Star Wars: Епизод І", "Мулен Руж", "Писател в сянка"), Емили Блънт ("Дяволът носи Прада", "Агенти на Съдбата", "Мъпетите"), Кристин Скот Томас ("Четири сватби и едно погребение", "Златният компас", "Бел Ами") и Амр Уакед ("Заразяване").

Историята:

Какво е необходимо, за да се осъществи мечтата на един шейх (Амр Уакед), който искрено вярва, че мирно занимание като риболова на сьомга може да обогати живота на народа му и е твърдо решен да го направи достъпно насред пустинята? Със сигурност много средства, които той определено е склонен да вложи, много ентусиазъм от страна на представителката му (Емили Блънт), помощта на най-добрия британски специалист в областта на риболова (Юън Макгрегър) и истинска вяра.

Сподели.