RIAA: "Пиратството в България се завърна с нова сила"

Pinterest LinkedIn +

Преди десетина дни Асоциацията на американската звукозаписна индустрия изготви доклад, в който анализира проблемите с пиратството в 56 държави, между които Китай, Пакистан, Русия, Бразилия, Тайван и България.


"Докладът касае увеличаването на нелегалното издаване на CD-R-ове, организираните престъпни сдружения за производство и международно разпространение на пиратски дискове, и Интернет пиратството. Той предлага нашите препоръки към правителството на САЩ за начините на защита на авторските права на американските продукти на чуждите пазари" – по думите на Neil Turkewitz, вицепрезидент на RIAA.

Ето някои по-интересни изводи и препоръки срещу пиратството, посочени в доклада:

"Пакистан да се обозначи като "Приоритетна чужда държава" (Priority Foreign Country). Производството и експорта на пиратска продукция в Пакитстан е достигнала колосални размери. В най-малко 46 страни са констатирани пиратски продукти, пакистанско производство. Втората рискова страна е Украйна.

България, Колумбия, Доминиканската Република, Израел, Кувейт и Тайланд са включени в така наречената "Приоритетна листа за наблюдение" (Priority Watch List), която наблюдава и редица други страни, включително Аржентина, Бразилия, Индия, Индонезия, Ливан, Филипини, Полша, Русия и Тайван.

Бразилия продължава да бъде един от най-големите пазари на пиратски дискове в света.
Индонезия, Филипините, Русия, Тайван и Тайланд разширяват производството на пиратски продукти, като ситуацията в Русия е особено потресаваща и правителството не взема адекватни мерки срещу нарастващото пиратство.
Пазарите в Колумбия, Кувейт и Ливан са напълно превзети от пиратски продукти и ние подтикваме правителствата там да вземат спешни мерки.

Призоваваме всяка едно от тези страни, включително и България, където капацитетът на производство на оптически дискове отново нарасна, да предприемат законови мерки и контрол върху операциите в тази област. Пиратството, което значително беше намаляло в България, се завърна с нова сила."

Инфо: [url=http://www.pro-rock.net] Про-Рок
Сподели.