Revolting Cocks - Cocked And Loaded

Pinterest LinkedIn +

"Cocked And Loaded" е първият албум на легендарната индъстриъл рок група Revolting Cocks след "Linger Ficken Good And Other Barnyard Oddities" (Sire Records) от 1993 г. и първият, записан в Sonic Ranch, Ел Пасо.

Това е собствения лейбъл на китарист и кийборидст Al Jourgensens - 13th Planet, който в края на април ще издаде чисто новия албум на Ministry.
 
В България промоцията и на "Cocked And Loaded", заедно с тази на новия Ministry, ще се състои на 26 април, сряда, в столичния клуб О!Шипка.
 
Revolting Cocks и Ministry ще обединят сили за всеобщото гигантско турне през 2006. На сцената Revolting Cocks ще излязат с оригинален състав от Al Jourgensen, Luc Van Acker и Phildo Owen, както и с различни гост музиканти, които се очаква да се присъединят по време на турнето. Предвидени са 60 дати за САЩ и Канада, а тези за Европа се определят за август и септември 2006.
 
***
 
"Дебнех подходящия момент да върна Revolting Cocks с пълна сила и имах щастието да работя със звезден състав по "Cocked And Loaded". Постигнахме голям удар! Тавата звучи като саундтрак на скрития във всеки от нас малолетен престъпник", казва Al Jourgensen.
 
Като гост музиканти в "Cocked And Loaded" участват Jello Biafra (Dead Kennedys), Gibby Haynes (Butthole Surfers), Rick Nielsen и Robin Zander (Cheap Trick), Billy Gibbons (ZZ Top), Stevie Banch (Spyder Baby) и Phildo Owen (Skatenings).
 
RevCo са известни с отличния си избор на песни, на които да направят кавъри, като често променят заглавията по свой начин. В миналото така преиначават песента на Olivia Newton John "(Lets Get) Physical", а парчето на Rod Stewarts "Do You Think Im Sexy" става "Da Ya Think Im Sexy" в албума "Linger Ficken Good".
 
Новият албум съдържа кавър на Bauhaus - Dark Entries(Caliente), където участие взема певецът Gibby Haynes, а песента участва в саундтрака на "Saw 2". В него присъства и за пръв път официално издадената песен "Fire Engine", писана от Iggy Pop и Al Jourgensen, която досега можеше да се намери само в редките буутлези на Iggy Pop.
 
Revolting Cocks е основана през 1986 като отдушник за намерението на Jourgensen да работи с музиканти, които уважава и цени. Заради характерния за Jourgensen подход да не признава никакви ограничения Revolting Cocks стават всеизвестни като завоеватели на нови индъстриъл територии, а Jourgensen оглавява лейбъла Wax Trax!, създаден, за да издава алтернативните му музикални проекти, както и творенията му с Ministry.
 
Дебютният албум е "Big Sexy Land", с участието на евро рокерите Luc Van Acker и Richard 23 от Front 242. След него бял свят вижда "You Goddamned Son Of A Bitch", записан наживо през 1987 в Cabaret Metro в Chicago, а по-късно (1991) и излиза и легендарният "Beers, Steers and Queers" с гост музикантите Phildo Owen и Chris Connelly. Заради многото сингли, събрали се през годините, през 1993 чрез Sire Records излиза последното им CD - "Linger Ficken Good".
 
"Cocked And Loaded" е започнат през февруари 2004 от Al и Phildo Owen в Sonic Ranch в Ел Пасо, но за момент работата е прекъсната заради турнето на Ministry. След това Al отново започва да записва през февруари 2005 с Gibby Haynes в Sonic Ranch и за една година през студиото минават Jello Biafra, Billy Gibbons, Rick Nielsen и Robin Zander. Албумът е записан в 13th Planet Studios и миксиран в Sonic Ranch в Ел Пасо, а мастерирането е доизпипано в Studio City.
 

Tracklisting:
 
1. Fire Engine 4:59
2. Ten Million Ways To Die 4:45
3. Caliente (Dark Entries) 4:27
4. Prune Tang 3:08
5. Dead End Streets 5:40
6. Pole Grinder 3:53
7. Jack In The Crack 3:28
8. Devil Cock 4:00
9. Viagra Culture 5:42
10. Revolting Cock Au Lait 3:45
 
Издава AFM RECORDS/ WIZARD
Сподели.