Ревю: Лаптопът Asus ROG Strix SCAR II променя представата за мобилен гейминг

Pinterest LinkedIn +

Новото гейминг предложение на Asus може да ви заблуди с компактните си размери. Asus ROG Strix SCAR II изглежда по-малък от повечето 15.6“ модели, а това се дължи на сериозно изтънените странични рамки около дисплея. Разбира се, компактният корпус включва всичко необходимо, за да се насладите на гладък геймплей в повечето от съвременните онлайн заглавия, а и не само.

Avtora.com получи възможност да разгледа отблизо модела и да направи някои тестове, с които ще ви запознаем.

Екранът е с диагонал 15.6“ с резолюция Full HD и има матово покритие. Панелът предлага честота на опресняване 144Hz и време за реакция 3ms. Това способства за гейминг изживяване без накъсване, дори при бързите екшън игри.

Максималната конфигурация включва Intel Core i7-8750H процесор, който беше пуснат към края на второто тримесечие на 2018 г. и е сред най-добрите предложения за мобилни системи. Процесорът е изработен по 14 nm процес и разполага с 6 ядра и 12 нишки. Базовата тактова честота е 2.20GHz, достигащи до 4.10GHz. Това е в комбинация с 9 MB SmartCache и вградена Intel UHD Graphics 630. Както можете да прецените по параметрите, процесорът е доста способен и се справя със сериозни натоварвания.

Другият възможен избор за процесор в серията е Intel Core i5-8300H.

Следващият важен за всеки геймърски компютър елемент е видеокартата. Тук опциите в ROG Strix SCAR II са две – NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB и NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB. И тъй като тествахме по-мощния вариант, ще ви запознаем с тази видеокарта. GeForce GTX 1070 разполага с 8GB GDDR5 памет, 2048 Cuda ядра и тактова честота до 1265-16453MHz. Освен това тя е VR Ready и поддържа редица технологии като NVIDIA G-Sync, Optimus, Ansel, Vulkan и др.

Преминаваме и към системната памет. Серията поддържа до 32GB DDR4 RAM с тактова честота 2666MHz. Разбира се, максималният капацитет ще ви е необходим само при екстремни натоварвания, но е хубаво да имате опция за това.

Сторидж решението е комбинация от бърз M.2 NVMe PCIe SSD с капацитет до 512GB и 2.5“ SSHD/HDD до 1TB. Наличието на SSD модул позволява бързо стартиране на апликациите и игрите и по-висока надеждност. HDD опцията е от полза са съхранение на останалите ви файлове като снимки, филми и др.

Разбира се, колкото по-мощен е хардуерът, толкова по-сериозна нужда от охлаждане има той. Този аспект е важен и от гледна точка на дългия живот на компютъра. Тук Asus ROG Strix SCAR II предлага ефективна система, състояща се от два 12V вентилатора, които генерират по-сериозен въздушен поток. Освен това са налични и специални тунели за отвеждане на праха, който обикновено се натрупва по радиаторите и води до проблеми с генерирането на повече топлина.

Сред другите отличителни параметри на модела е и пълноразмерната клавиатура с цифров блок, която има RGB подсветка и 1.8 мм ход на клавишите. Ефектите, между които можете да избирате, са няколко и се управляват през специално приложение. Към това включваме още и светещата RGB лента в предната част на корпуса и ROG логото на капака, които се синхронизират за създаване на цялостно светлинно шоу.
Asus ROG Strix SCAR II включва всичко, от което имате нужда, и то в компактен корпус, а наличието на ефективна охладителна система гарантира дългия живот на системата.


Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.