ASUS ROG Strix GL703: гейминг навсякъде

Pinterest LinkedIn +

Наскоро ASUS представи най-новите си гейминг преносими компютри в ROG бранда – серия Strix GL703. Сега имаме възможност да ви запознаем отблизо с един от моделите в серията, а именно ROG Strix GL703GS (Scar Edition).

Напълно оправдавайки очакванията, преносимият компютър предлага достатъчна мощ, за да се справи и с някои от най-натоварващите гейм заглавия. По този начин получавате едно мобилно гейминг решение, което може да е навсякъде с вас.

Цялата система е с тегло от малко над 3 кг (3,05 кг), но за сметка на това предлага почти най-доброто от наличния гейминг хардуер. Все пак, за да носите лесно лаптопа със себе си, ще ви е необходима раница или чанта, подходяща за 17“ модели.

Лаптопът предлага екран с диагонал 17.3“, който е с Full HD резолюция и Anti Glare покритие против отблясъци. Именно последната характеристика го прави подходящ и за гейминг сесии на открито, но все пак не при пряка слънчева светлина. Наличието на 17“ екран позволява по-лесното открояване на детайли и като цяло по-добро гейминг, а и филмово изживяване.

И тъй като когато сте в движение, не винаги разполагате с добра озвучителна система, вградените стерео говорители с технология Smart Amp доставят достатъчно силен и плътен звука. Разбира се, можете да използвате някой от наличните 3.5 мм жак или USB портове за свързване на слушалки.

Доста често когато сме извън дома, не можем да носим и предпочитаната си гейминг клавиатура. Strix SCAR Edition предлага ергономична гейминг клавиатура, чиито клавиши издържат на 20 милиона натискания. Сред другите екстри са N-Key Rollover и ход на клавишите от 1,8 мм, което прави клавиатурата доста приятна за писане и управление.

Към това можем да добавим и разноцветната подсветка, която е наистина впечатляваща и ще ви открои от останалите геймъри. Светлинните ефекти се регулират чрез специално приложение, наречено AURA.

Мрежовата свързаност винаги е от значение, когато сменяте обстановката, а в това отношение, новият Strix предлага Gigabit WiFi модул със скорости на трансфер до 1.7Gbps. Разбира се, винаги можете да разчитате и на опция за връзка с фиксирана LAN мрежа чрез съответния порт.

Батерията на лаптопа е 4-клетъчна и с мощност от 76WHrs. Разбира се, няма как да разчитате на нея за продължителен гейминг, но когато се налага, имате тази опция за не толкова дълги периоди от време.

ASUS предлага и опционални тематични ROG аксесоари, които да направят пътуването с лаптоп по-удобно. Сред тях са раници, мишки, слушалки и др.

Няма как да не споменем все пак и хардуерната конфигурация на разглежданата система. За висококачествения гейминг се грижат 8-мо поколение Intel Core i7 процесор (i7-8750H 2.2GHz/3.9GHz), 16GB DDR4 RAM, видеокарта NVIDIA GeForce GTX 1070 с 8GB GDDR5 памет и сторидж комбинация от 256GB NVMe/PCIE SSD + 1TB SSHD (8GB Cache) FireCuda.

Както можете да се убедите от прегледа ни, новите лаптопи на ASUS дават възможност да се насладите дори и на някои от най-тежките игри, без да сте вързани към настолния си компютър.
Сподели.