Resident Evil: Operation Raccoon City с дати на издаване

Pinterest LinkedIn +

Деветата самостоятелна игра от сървайвъл хорър поредицата Resident Evil на японската компания Capcom, Resident Evil: Operation Raccoon City, ще излезе за Xbox 360 и PS3 на 23 март, а PC версията й ще се появи два месец по-късно – през май.

PC потребителите ще бъдат привилегировани с по-съвършени графики и Nvidia 3D Vision съпорт, но нито те, нито конзолните играчи ще имат възможността да тестват играта предварително, тъй като Capcom не планират издаването на демо или бета версии.

Разработвана от частната канадска компания Slant 6 Games, утвърдила се с производството на PlayStation 3 заглавията от поредицата SOCOM, Operation Raccoon City представлява шутър от трето лице, който може да бъде игран в кооперативен режим от четирима души, или пък отборно.

Вторият вариант е с капацитетът от осем играчи, чиито герои са или служители на Umbrella Security Service, или членове на Spec Ops. От гледна точка хронологията на събитията в цялата поредица, действието в Operation Raccoon City се развива някъде между това в Resident Evil 2 и 3.

Неотдавна продуцентът на играта, Masachika Kawata, определи сюжета й като "версия на какво-щеше-да-стане-ако"

Сподели.