"Renault" подготвя спортен модел на електрическия Zoe

Pinterest LinkedIn +

Електрическите коли все още навлизат на пазара, но "Renault" вече се подготвя за разширяването на гамата си с вариации на вече налични модели. Компанията иска да е сред първите, които имат спортни версии на електрическите си предложения.

Затова тя вече работи по спортна версия на Zoe, съобщава "Autocar". Моделът ще се появи най-късно до 2022 г.

"Обществото се променя много бързо. Трябва да намерим начин да направим страстта за спортни автомобили обществено приемлива. Смятам, че "Renault" е в най-добрата позиция да постигне това заради историята ни като лидер при електрическите автомобили и един от историческите играчи при спортните коли", коментира Али Касай, който е продуктов директор на "Renault".

Пред "Autocar" той казва, че компанията обмисля проекта от много време. "Той ще се случи в деня, в който технологичните пречки бъдат премахнати. Това означава сериозна производителност, но и устойчивост и икономически смисъл", допълва Касай.

Според него чакането няма да е много дълго. "Ние сме лидер при електрическите коли и трябва да поддържаме темпото. Надявам се, че до три години ще сме готови", допълва той.

Касай казва още, че това не означава край на сегашните RS модели с традиционни двигатели. "Няма да предадем феновете си. Докато можем да предлагаме тези коли, от регулаторна гледна точка, ще го правим", казва той.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.