Remember, Remember – три полезни програми за напомняне

Pinterest LinkedIn +

Повечето хора, когато чуят за римайндъри (или програми за подсещане), обикновено си представят календар за организиране на ангажиментите. Всъщност подобни приложения имат много по-широк спектър на приложения и след малко сами ще се убедите в това.

Никога не забравяйте нищо

Двойното отрицание тук не е случайно. Въпреки че днес всеки телефон има органайзер, а отделно куп социални сайтове и услуги като Facebook, или дори Skype, постоянно ни подсещат за важни дати като например рождените дни на нашите приятели, роднини и познати, все пак повечето от нас някак си се "изхитряват" да пропуснат някои от тях.

За по-сигурно, най-добре е да заложите на компютъра си като основен инструмент за работа и развлечения в наши дни, защото най-голяма е вероятността именно неговото подсещане да стигне до вас навреме.

Desktop Reminder е страхотна малка програма за "напомняне". Освен че е напълно безплатна, тя може да се настрои да стартира автоматично с всяко зареждане на Windows и дискретно да ви подсеща за различни събития – от предстоящи бизнес срещи до рождените дни на приятелите ви.

Време е за почивка!

Продължителното непрекъснато използване на мишка, и особено на клавиатура, може да доведе до неприятни странични последици. Една от тях е така нареченият RSI (repetitive strain injury) синдром. Това е травма на ръцете и китките ви, която може да бъде причинена от продължителното напрежение, причинено от работата с двете класически входни РС устройства.

Най-лесният начин да предотвратите опасността от RSI е, когато работите с компютъра, да си почивате през определен интервал от време. Лошото е, че всички ние, увлечени в ежедневните задачи, забравяме да правим регулярни почивки. Тук на помощ идва програмата Workrave.

Това полезно, малко приложение ще ви подсеща, че е време за почивка, а ако пропуснете прекалено много почивки, ще ви покаже строг надпис, в който ще настоява да спрете за малко.

Оле затвори очички

Шегата настрана, но друг проблем от продължителната работа с компютъра е свързан с претоварването на очите ви. Дори най-ергономичният съвременен монитор не може да ви спаси от болки в очите или парене, ако дълго време се взирате в него.

Отново решението е почивки през определени периоди от време, но колко от нас правят регулярно такива прекъсвания?

Програмата EyeDefender действа горе-долу на същия принцип както и Workrave, подсещайки ви, че е време за почивка.

Докато тя трае, можете да видите красива поредица снимки или просто да й зададете да активира любимия ви скрийн сейвър.

Сподели.