R.E.M. и Van Halen - за пръв път номинирани за Рок енд рол зала на Славата

Pinterest LinkedIn +

Рок енд рол зала на Славата ( Rock and Roll Hall of Fame) обяви номинациите си за 2007 г. Само трима от общо деветима са дебютантите за тази година.

Това са пионерите на алтернативния рок R.E.M., динозаврите от Van Halen и The Ronettes, най-известни с парчето си „Be My Baby“. Интересното около номинациите е, че легендите от R.E.M. за пръв път имат възможност да се съревновават за влизане в Залата на славата.

Едва тази година те успяха да изпълнят основното изискване за участие, а именно да са минали най-малко 25 години от издаването на първия им албум.

В тазгодишните номинации влизат още прото-пънк легендите „The Stooges“ и „Patti Smith“, британските рок идоли от 60-те "Dave Clark Five", диско бандата "Chic", хип-хоп пионерите "Grandmaster Flash and the Furious Five" и соул певеца "Joe Tex".

За пореден път "KISS" са отрязани от номинациите за Рок енд Рол Залата на Славата, въпреки огромната подкрепа на феновете им.

Само пет от деветте номинирани ще бъдат удостоени с честта да влязат в Залата на славата. Кои са те, ще стане известно едва през януари 2007 г.


Напоследък зачестиха слуховете че през 2007 г. Van Halen отново ще се съберат с оригиналния си вокалист David Lee Roth.

Сподели.