Реклама по време на Оскарите? Пригответе си 1,7 млн. долара!

Pinterest LinkedIn +

Доста любопитна статистика излезе преди предстоящата церемония по връчването на най-престижните филмови отличия - Оскар, на 27 февруари. Оказва се, че през последните 10 години различни компании са платили за излъчването на реклама на свои продукти по време на събитието впечатляващата сума от 720 милиона долара.

Цената на 30-секунден клип през 2002 година е била 1,29 млн., докато през 2008 година е стигнала до 1,69 млн. От ABC, които ще предават пряко шоуто в "Кодак Тиътър", вече разкриха, че и тази година цифрите за половин минутна реклама са 1,7 млн., но въпреки това, времето им е изцяло разпродадено.

Като се има предвид, че церемонията по обявяването на най-добрите филми през годината се наблюдава от над 40 млн. души само в САЩ, интересът на компании като Coca-Cola, General Motors, American Express, MasterCard International съвсем не е случаен.

Все още обаче, Оскарите са далеч от постижението на мача за Суперкупата – Super Bowl, при транслацията на който преди няколко седмици 30-секунден клип струваше от 2,8 до 3,2 млн. долара. Общо, през последните 10 години сумата, похарчена за реклама по време на финалните мачове, е около 1,62 милиарда долара.

Сподели.