Енрике и Шакира обраха номинациите за 2010 Billboard Latin Music Awards

Pinterest LinkedIn +

Енрике Иглесиас (Enrique Iglesias) и Шакира (Shakira) са големите фаворити за годишните награди за латино музика, които Billboard ще раздаде за 22-ри път в края на април. Иглесиас, чийто последен албум Euphoria излезе през юни 2010 г., е номиниран в 14 категории, включително за "Албум" и "Поп албум на годината", "Артист на годината", "Артист с горещи латино сингли" и "Горещ латино сингъл на годината" за Cuando Me Enamoro.

Шакира, която издаде своя седми студиен албум Sale el Sol през октомври 2010 г. и прекара 12 седмици на върха на класацията Billboard Top Latin Albums, е номинирана в 13 категории, като ще спори с Енрике Иглесиас за "Артист на годината", "Артист с горещи латино сингли", "Латино дигитален албум" и "Най-популярен латино артист в социалните мрежи". Последната категория е нова и е базирана на неотдавна стартиралата класация Social 50.

Сред останалите изпълнители, номинирани в повече от една категории за 2010 Billboard Latin Music Awards, са Chino y Nacho – 9, Prince Royce – 6 и Banda Los Recoditos – 4.

Церемонията по връчването на наградите, базирани на продажбите, радио ротацията и популярността на испаноезичните артисти в социалните мрежи в периода 6.02.2010 г. – 29.01.2011 г. – ще бъде излъчена на живо по Telemundo Network на 28 април в над 35 държави по света.

Сподели.