Обявиха номинациите за BAFTA Video Game Awards 2010

Pinterest LinkedIn +

Британската академия за филмови и телевизионни изкуства обяви своите номинации за най-добрите видео игри на 2010 г. Приключенският екшън от трето лице Assassin's Creed Brotherhood, отличен от Гилдията на американските сценаристи за "Най-добър скрипт", оглавява списъка с тазгодишните претенденти за BAFTA със седем номинации, включително в топ категорията на събитието - "Игра на 2010 г.".

Освен блокбъстъра на Ubisoft, в надпреварата за тази титла са игрите FIFA 11, Heavy Rain, Limbo, Mass Effect 2 и Super Mario Galaxy 2.

Седем са номинациите и на най-бързо продаваната игра на всички времена – шутъра от първо лице Call of Duty: Black Ops, който обаче, не е сред претендентите за "Игра на годината".

Същото се отнася и за уестърн екшъна Red Dead Redemption, отличен в същата категория на Spike TV VGA в края на 2010 година. Играта на Rockstar Games е номинирана в една единствена категория - GAME Award of 2010, чийто победител ще бъде определен чрез вота на публиката.

Същевременно, единственото заглавие от номинираните за BAFTA за "Игра на 2010 г.", което няма да спори с RDR за "Наградата на публиката", е AC Brotherhood; вместо това с номинация за същата са игри като Heavy Rain, Halo Reach и Dance Central.

BAFTA Video Game Awards 2010 ще бъдат раздадени на официална церемония на 16 март, която ще бъде предавана на живо в сайта на наградите.

Сподели.