Режисьорът на Jack Reacher застава начело на Mission Impossible 5

Pinterest LinkedIn +

Кристофър Макуори (Christopher McQuarrie) и Том Круз (Tom Cruise) ще работят заедно по предстоящия екшън-трилър Mission Impossible 5 (Мисията невъзможна 5).

Според Twitter профила на актьора официално е взето решението именно Макуори, който последно работи по екшъна с Круз Jack Reacher (Джак Ричър), да оглави предстоящия нов филм за Итън Хънт.

Сценарият на петата част от франчайза е дело на Дрю Пиърс (Drew Pearce), известен с работата си по Iron Man 3 (Железният човек 3), който ще напише историята за предстоящия Sherlock Holmes 3 (Шерлок Холмс 3).

Том Круз се превъплъти в ролята на тайния агент Итън Хънт за първи път през 1996 г. и от тогава изигра персонажа в още три филма, които единодушно са определяни като едни от най-добрите в жанра.

Последният от тях - Ghost Protocol (Режим Фантом) - излезе през 2011 г. и събра приходи от близо $700 млн. долара, което е личен рекорд за самия Круз до момента.

Снимките на Mission Impossible 5 са планирани за 2014 г., а премиерата на филма се очаква през натоварената с немалко блокбъстъри 2015 г.


Сподели.