Режисьорът на "Боен клуб" и "Седем" David Fincher подготвя нов филм за сериен убиец

Pinterest LinkedIn +

Режисьорът на "Паник стая", "Пришълецът 3", клиповете "Bad Girl" и "Vogue" на Мадона, "Who Is It" на Майкъл Джексън и "Big Ones You Can Look at" на Aerosmith Дейвид Финчър (David Fincher) ще оглави кредитите на насроченото за 2006 г. заглавие "Зодиак" ("Zodiac").

Филмът е базиран върху книгите "Zodiac" и "Zodiac Unmasked" на Робърт Грейсмит (Robert Graysmith). В тях авторът разследва личността на известния с прозвището "зодиакален" убиец, който е "ловувал" през 60-те и 70-те в Сан Франциско. Последният така и не е заловен, но писателят твърди, че е разкрил самоличността му. Това не е първата киноадаптация на негова книга. Неин предшественик е "Auto Focus" с Грег Киниър (Greg Kinnear) и Уилям Дефо (Willem Dafoe).

В ролята на Грейсмит ще се въплъти Джейк Джиленхал (Jake Gyllenhaal), познат от култовия инди-филм "Дони Дарко" и суперпродукцията "Денят след утре", който скоро ще може да бъде видян и във филмите "Jarhead" (с Джейми Фокс/Jamie Foxx) и "Brokeback Mountain" (с Хийт Леджър/Heath Ledger). Робърт Дауни (Robert Downey Jr.) ще влезе в ролята на репортера Пол Авъри, който е работел заедно с Грейсмит за "Сан Франциско Кроникъл", а Марк Ръфало (Mark Ruffalo) - в тази на инспектор от отдел "Убийства".

Догодина крупният холивудски кинаджия Финчър, допринесъл за визуалните ефекти на Епизод VI - "Завръщането на джедаите" (1983) и записал актьорско присъствие в "Да бъдеш Джон Малкович", ще завърши още един филм. Под неговата режисура на бял свят ще се появи поредната екранизация по произведение на Скот Фицджералд - "Бенджамин Бътън" (Benjamin Button).
Сподели.