Режисьорът на "9" работи по нов филм със Source Engine на Valve (Portal, Left 4 Dead, Half-Life)

Pinterest LinkedIn +

Номинираният за Оскар за Най-добър късометражен филм американски филммейкър Шейн Акър ("9"), чиято филмография на аниматор и специалист по визуални ефекти включва заглавия като 47 Ronin, Total Recall, Journey 2: The Mysterious Island и The Lord of the Rings: The Return of the King, използва технологията на Valve, Source Engine, за следващия си проект – Deep.

40-годишният възпитаник на университета във Флорида и UCLA School of the Arts and Architecture разработва филма в екип с двукратно номинираното за Оскар студио за анимационна продукция Brown Bag Films (Give Up Yer Aul Sins, Granny O'Grimm's Sleeping Beauty), според което пакетът с инструменти на Valve позволява създаването на "икономични светлинни, звукови и визуални ефекти, гъвкава кинематография и монтаж, и улеснява процеса по анимирането на персонажите".

Сред игрите, създадени чрез Source Engine, са частите на поредиците Portal, Left 4 Dead и Half-Life на Valve, както и Zeno Clash на ACE Team и Postal III на Running with Scissors.

Използвайки енджина за създаването на Deep, Brown Bag виждат възможност за адаптирането на филма и в гейм формат. В плановете им влиза да бъдат създадени игрални нива и допълнително съдържание, обвързани с филма, които ще се разпространяват в Steam.


Сподели.