Рейдовете за шестима в Destiny ще могат да се играят само с приятели

Pinterest LinkedIn +

Bungie разясни някои от детайлите около Destiny, които особено много вълнуват играчите и реално имат ключово значение за геймплейното преживяване, тъй като касаят начина на развитие на персонажите и опцията за кооперативна игра в популяризирания чрез World of Warcraft и Everquest формат рейд (raid).

Оказва се, че играчите ще могат да сформират такива рейдове само с приятели (не със случайни потребители). Рейдовете ще бъдат "един от опорните стълбове на играта", както и основен стимул за играчите да продължават да експлоатират Destiny след достигането на финалната фаза в играта.

"Знаем, че донякъде поемаме риск, тъй като тази активност изисква от вас да намерите петима други приятели, с които да играете. Заедно вие ще се озовете на място, където не сте били никога преди. Място, на което ще се връщате често. И в тези свои походи вие ще се сблъскате с неща, които никога преди не ви се е налагало да правите в шутър игра", обяснява Люк Смит от Bungie.

Той подчертава, че моментът, в който пред играчите се разкрие възможността да "рейдват" заедно, ще настъпи към края на играта, когато вече ще са наясно със замисъла на Bungie за развръзката в тази първа, встъпителна за поредицата част.

Относно капацитета от нива, предоставен за развитие на даден герой, той има една базисна граница – 20-то ниво – и друга, действителна максимална горна граница – 29-то ниво. При достигане на ниво 20 играчът ще види как XP точките, които е събрал, се преливат в Motes of Light – ключ към придобиването на специалната броня, позволяваща по-нататъшно развитие на героя (който все така ще се води 20-то ниво в менюто).

Приятелите с герои, достигнали 25-то ниво, ще могат да се кооперират, за да участват в рейдове от 25-то ниво, но дори тогава може да са неспособни да ги завършат – не и при първия опит. Предполага се, че процедурата ще трябва да се повтаря отново и отново дотогава, докато героите не приберат достатъчно добра плячка в хода на рейда.

Това обаче не е единствената причина, която ще връща "изкласилите" играчи отново към Destiny – от Bungie обещават ежедневни предизвикателства, както и дневни и седмични Nightfall събития с "крайно екзотични възнаграждения".

Сподели.