Real-Money Auction House на Diablo III стартира в Европа на 15 юни

Pinterest LinkedIn +

Предизвикалият противоречиви реакции real-money auction house (онлайн аукцион за покупко-продажба на артефакти с истински пари) вече е достъпен за американските потребители (както тези от Северна, така и от Южна Америка), играещи Diablo III. Чрез него хардкор феновете на hack&slash екшън ролевата игра, чиято трета част излезе на 15 май и стана най-бързо продаваната PC гейм продукция на всички времена, могат да купуват и продават редки предмети като скъпоценни камъни, брони, оръжия и пр. срещу американски долари (в границите между $1.25 и $250).

Diablo III е първата игра от поредицата и изобщо, разполагаща с подобен аукцион – системите за микротранзакции са широкоразпространени, най-вече при free-to-play заглавията, но чрез тях потребителите могат да закупуват определено ексклузивно съдържание на фиксирани цени, което иначе не биха могли да придобият или за което трябва да играят твърде дълго в неравнопоставено положение.

За да влезе във въпросния аукцион, играчът трябва да прекъсне играта си и да се върне на основния екран, където ще го открие в менюто, намиращо се вляво. Както при повечето онлайн аукциони, Blizzard ще удържат комисионна от всяка извършена транзакция. Тя е фиксирана на $1 за покупко-продажба на екипировка, и на 15% от договорената цена за предмети за вграждане и злато.

В допълнение към това всеки паричен трансфер от акаунт в Blizzard към PayPal ще коства на играчите още една такса от 15%.

За да се гарантира неприкосновеността на акаунтите и техните активи, Blizzard добавиха към тях Battle.net Authenticator, чрез който играчите да се идентифицират всеки път. Именно хакерските атаки са един от най-големите проблеми на Blizzard от старта на Diablo III насам. Вторият е причинен от надвишаването капацитета на сървърите на играта.

Според in-game анонс, Real-money Auction House ще заработи в Европа на 15 юни (петък). Пак тогава би трябвало да стане общодостъпен безплатният Starter Edition на Diablo III.

Сподели.