Razzie Awards 2015 - обявиха номинираните за най-лош филм в Холивуд

Pinterest LinkedIn +

Хубавото на сезона на филмовите награди е, че освен за най-добрите филми за изминалата година, Холивуд си спомня и за най-ужасните, които "награждава" с Razzie Awards.

"Златните малинки", както са известни в България, отбелязват пропуските в работата на режисьори, актьори, сценаристи и продуценти - грешки, за които не искаме да си спомняме много често.

Водещ в номинациите тази година е последният провал на Майкъл Бей - Transformers: Age of Extinction, който вместо да даде свеж нов старт на франчайза, просто повтори грешките на предишните блокбъстъри и дори ги задълбочи.

Сред седемте категории, в които Transformers има възможност да "спечели", са тези за Най-лош филм, Най-лошо продължение и Най-ужасен сценарий. Естествено, Бей "се бори" и за Най-некадърен режисьор.

Съвсем в реда на нещата, Saving Christmas (филм, за който малко хора чуха, а тези, които го направиха, съжаляват за грешката си) следва Transformers с шест номинации. Толкова има и пародията на фентъзи филм - The Legend of Hercules (Легендата за Херкулес) с Келън Лъц.

Последният, естествено, е номиниран за Най-лош актьор, заедно с Адам Сандлър (кой да предположи?), Сет Макфарлън, Никълъс Кейдж и Кърк Камерън. 

Сред актрисите конкуренцията също е сериозна - Дрю Баримор, Камерън Диаз (с цели два филма - Sex Tape и The Other Woman), Гая Уайз, Мелиса Маккарти и Чарлийз Терон. 

Интересното през 2015 г. е новата категория, в която ще бъдат похвалени предишни носители на "Златната малинка", които са поправили грешките си. 

Сред номинираните са Бен Афлек (Gone Girl), Дженифър Анистън (Cake), Кристен Стюарт (X-Ray Camp) и Киану Рийвс (John Wick).

Антиоскарите ще бъдат раздадени на 21 февруари 2015 г.

Сподели.