Развитие в застой (Arrested Development)

Pinterest LinkedIn +

Развитието е нещо, което сериозно убягва на семейство Блут. Неизчерпаемите им опити да го постигнат обаче са повече от забавни. Хитовият сериал е създаден от Мичъл Хурвиц (Mitchell Hurwitz), който залага на нестандартни решения и звезден актьорски състав начело с Джейсън Бейтман (Jason Bateman), Джесика Уолтър (Jessica Walter) и Порша де Роси (Portia de Rossi).

Arrested Development не е обикновен ситком. Не само защото разказва историята на едно необикновено семейство или заради нетрадиционната си структура. Още от първия си сезон сериалът се радва на повече от положителни ревюта от критиката и печели множество награди - включително няколко Emmy и един Златен глобус. Въпреки това след третия си сезон поредицата е свалена от екран заради нисък зрителски интерес.

След дълго отсъствие и множество слухове около вероятността за подновяване на сериала Arrested Development се завърна в края на май 2013 г. с нов, четвърти сезон и с изцяло запазен каст, към който се присъединяват и доста интересни гост звезди.

Идеята:

Създател на Arrested Development е Мичъл Хурвиц, познат с работата си над други комедийни телевизионни поредици като The Ellen Show, Less Than Perfect (Колеги гадняри), анимационния Sit Down Shut Up и Running Wilde. През 2002 г. той е избран да напише пилотен епизод за ситком за богато проблемно семейство. Така се появява Arrested Development.

Началото:

Arrested Development стартира през 2003 г. по FOX. Още с пилотния си епизод комедийният сериал получава зашеметяващи ревюта от критиката. През първия си сезон е номиниран за 7 награди Emmy, от които печели 5. Зрителският интерес към поредицата обаче е нисък и след три сезона тя е прекратена въпреки усилията на Хурвиц да предотврати спирането й.

Седем години след като е свален от екран, Arrested Development се завръща с четвърти сезон, излъчен от медийния сайт Netflix на 26 май 2013.

Историята:

Когато Джордж Блут Старши (Джефри Тамбор), създател и собственик на компания "Блут", е вкаран в затвора за измама, неговият син Майкъл (Джейсън Бейтман) трябва да поеме изцяло грижата за бизнеса.

Останалата част от разглезеното и ексцентрично семейство Блут обаче ще направи задачата му почти непосилна. Освен това Майкъл трябва да се грижи сам за подрастващия си син Джордж Майкъл (Майкъл Сера). Той се опитва да го възпита в традиционни семейни ценности, което никак нe е лесна задача.

Героите и звездите:

Джейсън Бейтман (Jason Bateman) е добре познат на киноманите с ролите си в Hancock, Up in the Air и хитови комедии като Couples Retreat, Paul, Horrible Bosses, The Change-Up и Identity Thief. Именно ролята на Майкъл Блут в Arrested Development обаче му носи "Златен глобус".

Майкъл Блут е това, което крепи семейство Блут заедно. Единствен от цялата фамилия той се опитва да постъпва правилно и прави онова, което е редно - дори когато то е различно от онова, което му се иска да направи. Освен това наистина обича семейството си независимо от тяхната ексцентричност, несъобразителност и егоизма им. 

Джефри Тамбор (Jeffrey Tambor) е актьор, когото със сигурност сте гледали както в множество сериали като Twenty Good Years, Law & Order и The Larry Sanders Show, така и на големия екран в How the Grinch Stole Christmas, Hellboy, трите части на The Hangover и Mr. Popper's Penguins. На него е поверена ролята на Джордж Блут Старши - патриархът на фамилия Блут, който, макар че е в затвора, съвсем не се отказал от навика си да манипулира всичко, което се случва в семейството и компанията. Тамбор играе и Оскар - братът близнак на Джордж.

Двукратно номинираната за "Златен глобус" Джесика Уолтър (Jessica Walter) е в ролята на Люсил Блут - съпруга на Джордж и майка на Майкъл. Тя е точно толкова манипулативна и материалистично настроена, колкото е и съпругът й. Освен това иска да контролира всички и най-вече семейния бизнес и определено не е образец нито за майка, нито за баба.

Звездата от Ally McBeal и Nip/Tuck Порша де Роси (Portia de Rossi) този път е в много различно от обичайното си амплоа. На нея е поверена ролята на Линдзи - сестрата на Майкъл. Тя е омъжена за Тобиас (Дейвид Крос), дискредитиран психотерапевт, опитващ се да стане актьор. Двамата имат дъщеря - Мейби (Алия Шоукат).

Уил Арнет (Will Arnett) е в ролята на Джоб - по-големият брат на Майкъл, неуспял професионален илюзионист, който често се проваля не само в бизнес инициативите си, но и в личния си живот.

Сподели.