Развалините на Бузлуджа вдъхновиха французите от CRCV за клипа Parkour Buzludzha

Pinterest LinkedIn +

Обявени за едно от най-красивите изоставени места в света (от BuzzFeed), останките от емблематичния социалистически паметник на старопланинския връх Бузлуджа се оказаха вдъхновяващи за френската група CRCV. Музикантите избраха да снимат клипа към песента си Bad case именно там и да го нарекат Parkour Buzludzha.

Мрачните кадри, заснети от четирима оператори (Фредрик Йонсон, Пиф Лараш, Юлиян Бенини и продуцента Стефан Бенини), показват на света какво е останало от бляскавата постройка с уникална архитектура.

Приликата й с космически кораб от научнофантастичните филми вероятно е подсказала и сюжета в стил "Междузвездни войни", разигран в клипа от българските паркур състезатели Илко Илиев, Денис Ботев, Антоан Арабаджийски, Костадин Костадинов и Jorko Dee.

Забавеният каданс допълва впечатлението, че всичко се случва извън времето и пространството, което в известен смисъл кореспондира и с посланието на бляскавата някога постройка на едноименния връх на Балкана, превърнала се в символ на една отминала епоха.

Французите от CRCV са поместили видеото и в своята Facebook страница, но тъй като, както изглежда, българският град Казанлък, който се намира в подножието на Бузлуджа, не е достатъчно известен по света, под клипа може да бъде прочетен следният коментар: "След като миналата седмица осъществихте немския mini buzz, беше ред да включите и Казахстан в световната си обиколка!"


Сподели.