"Разказите на хижаря" - нова поредица по "Нова нюз"

Pinterest LinkedIn +

Тази събота, 15.10., по телевизия "Нова нюз" започва поредица, която обещава да ни отведе далеч. Там където ежедневните проблеми, напрежение и неуредици са толкова незначителни, че никой не им обръща внимание.

Разказите на хижаря е приключенска поредица, която ще ни срещне с онези особени хора от планината - хижарите и техните безкрайно любопитни, поучителни и не на последно място забавни истории за живота.
Още първият епизод ще ни отведе до географския център на България - местността Узана в средна Стара планина. Там ще открием корените на българското гостоприемство, любов и всеотдайност.

В епизодите, които ще се излъчват всяка събота от 21:30 по "Нова нюз", ще се докоснем до едни от най-красивите кътчета на България, ще научим как да се подготвяме за планината, за какво да внимаваме, какво да избягваме, как да се екипираме и защо е важно да не храним дивите животни. Различните маршрути, времето за което можем да ги постинем и коя маркировка да следваме, са за онези от нас, които все още не са натрупали опит и километраж в планината.

Кои са специалните рецепти на хижарите, как се готви боб с манатарки, колко голям трябва да е казанът за чай в планината и гаси ли се вечния огънт са онези въпроси, чиито отговори знае само любопитната лисица от втория епизод на предването, твърдят създателите на шоуто. А екипът, заел се него, има с опит и стаж в планините, достатъчен, за да гарантира, че всичко, което ще видим и чуем, няма как да не ни е от полза, без значение дали сме опитни или прохождащи планинари.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.