Разгледайте и се забавлявайте с българските игри на Global Game Jam 2015

Pinterest LinkedIn +

Между 23 и 25 януари 2015 година в София се проведе второто българко издание на Global Game Jam 2015 – международна инициатива, подобна на Ludum Dare, която стартира преди 7 години и днес обхваща над 500 локации на територията на 78 държави, привличайки над 25 000 участници.

Отворен за всякакви кандидати, Sofia Game Jam предостави възможност на дизайнери, програмисти, саунд инженери, художници и обикновени любители на видеоигрите да се съберат на едно място (в Националния дворец на културата) и да съсредоточат енергията си върху създаването на гейм продукция в рамките на 48 часа – формат, възприет от Ludum Dare непосредствено след дебюта му през 2002 година.

В официалния сайт на събитието вече са налични тазгодишните игри, произведени от всички регистрирани участници по цял свят – общо 5429 заглавия за PC и мобилни платформи с обществено споделен файлов кит с изходен код на тема "Какво правим сега", 49 от които български.

Сред тях са проекти, носещи заглавия като О'Брат, What?, GreedForGravity, Deadlock, Skydie, Ignite the Knight, tunnl, Doomsday, която е сред игрите, които директно можете да заиграете (СВАЛИ) и от която е изображението в началото на новината, и др.

Сподели.