Най-доброто от Ludum Dare 29: Ripple Runner Deluxe

Pinterest LinkedIn +

Ripple Runner Deluxe е една от 2500-те игри, създадени в рамките на Ludum Dare 29, което означава само за 48 или за 72 часа, но бързо спечели привърженици със забавния си, а при това и елегантен геймплей, вдъхновен от Bit.Trip Runner на Gaijin Games.

Темата на наскоро завършилото издание на Ludum Dare, спечелено от The Sun and Moon на Managore и Scuba Bear на Rilem, бе "Под повърхността", а в трактовката на DDRKirby(ISQ) - създателя на Ripple Runner Deluxe - повърхността има две лица, като във всеки момент едно от тях е отражение на другото, без да има горе и долу, под и над.

Играчът поема контрола над един-единствен персонаж, напомнящ Hello Kitty, чието отражение или сянка извършва същите движения едновременно с него. В случай че препятствията изникнат пред отражението, играчът може да поеме контрола над него, превръщайки го в основен герой, което създава още по-голямо объркване относно законите на гравитацията.

Ripple Runner Deluxe е ритмизиран autorun платформър, достъпен за безплатна игра в браузер. Музиката към играта също се разпространява безплатно и може да бъде свалена от Bandcamp страницата на DDRKirby(ISQ).


Сподели.