Razer Kraken Pro – аудио блаженство

Google+ Pinterest LinkedIn +

Под внушителния външен вид се крият изненадващо удобни слушалки с мощен звук.

Първата ми мисъл, когато виждам този гигант на бюрото пред мен, е: "О,не, прекалено са големи!" Половин час по-късно вече вървя по улицата на път за вкъщи и захласнато клатя глава в ритъма на музиката, която идва от тях. Такава е магията на Razer Kraken Pro Neon Blue (цена 179 лв.) – те грабват вниманието ви веднага и после ви подчиняват завинаги.

Слушалките трудно могат да бъдат сбъркани с продукт на друга компания, тъй като масивните размери, яркият цвят (тестовият модел бе в неоново синьо, но другата фабрична разцветка е крещящо зелено) и личащото си отдалече лого на Razer ясно ви показват откъде идват те. Изобщо външният вид е много секси и едновременно с това агресивен, което очевидно е бил и стремежът на Razer.

Тъй като едно от основните им приложения е за гейминг, Razer Kraken Pro има аудио/микрофон сплитър, който ви позволява да чатите, да слушате музика или да говорите в Skype колкото си искате. Дължината на кабела е 1,3 метра, което не е чак толкова много, но за щастие е предвиден и удължител, който ви дава 2 допълнителни метра.Когато не се ползва, микрофонът стои скрит в един слот отстрани и при нужда се вади с едно плъзгащо движение навън. Изработката както на микрофона, така и на самите слушалки е доста солидна и няма опасност нещо да се счупи или да се пукне дори при продължителна употреба и прилагане на повече сила.

Понеже Razer рекламира слушалките като "един от най-удобните модели изобщо", няма как да не подложим това твърдение на изпитание. За да проверя степента на комфорт, нося слушалките за две продължителни сесии, разредени от няколко кратки слагания. Пробвам ги с най-различно съдържание и уреди: на домашния компютър, на портативната конзола, на смартфона, с музика, видеоигри и филми.

В някакъв момент по време на този експеримент направо забравям, че те изобщо са на ушите ми. Външният вид очевидно лъже (в случая за добро) и слушалките се оказват наистина изненадващо леки, щом веднъж ги сложиш на главата. Освен това покритието на наушниците е толкова меко и плътно, че просто не може да ви подразни, колкото и дълго да стоите с тях. Дори рамката им е мека и не притиска излишно главата ви.Звукът е отличен. Това дори е меко казано. Той е изключителен. Аудиото е силно и плътно и тъй като сте напълно изолирани от външния свят, не ви остава нищо друго, освен позволите на сетивата и мозъка ви да работят само в такта на мелодията. Дори ако свалите слушалките на врата си, те са толкова силни, че спокойно може да слушате и така. Вътрешните 40mm говорители просто вършат работата си чудесно.

Единственият коментар е, че ниските тонове също са много силни, а това може да бъде както добро, така и лошо според това какъв човек сте и какво е аудио съдържанието, което слушате. В краен случай просто ще трябва да минете през настройките на еквалайзера и ще откриете подходящите тонове.

Друга доста яка характеристика е възможността да захранвате Razer Kraken Pro и от мобилни устройства като смартфони, мр3 плейъри и таблети. Това на свой ред разчупва стереотипа, че подобни слушалки принадлежат само на геймърския ви компютър. Носете ги навсякъде, звукът е страхотен и няма причина да се лишавате от него!

Купи Razer Kraken Pro Neon Blue ТУК

Сподели.