Раздадоха наградите "Златна ракла"

Pinterest LinkedIn +

На 3 ноември на церемония в Пловдив бяха раздадени 32-те телевизионни награди "Златна ракла".

За трета поредна година с голямата награда от форума си тръгна италиански филм. Телевизионната продукция "Караваджо" беше наградена със статуетката "Златна ракла" в първи раздел на конкурсната програма "Телевизионни филми и мини-сериали за възрастни".

Подвластници на филма на RAI, станаха българската лента "Пазачът на мъртвите" на режисьора Илиан Симеонов и френската продукция "Жената от Изю", които бяха отличени съответно със "Сребърна ракла" и "Бронзова ракла".

Призът за най-добра актриса беше присъден на корейката Хай-Кио Сонг за ролята й във филма "Джуджето". Като най-добър актьор беше отличен българинът Любен Чаталов за участието си в продукцията на на БНТ "Мъж за милиони".

Статуетката за режисура взе украинецът Сергей Крутин за филма му "Извънземното", а като най-добър сценарист беше награден финландецът Майкъл Мюпер за работата му по лентата "Изабела".

"Златната ракла" във втори раздел "Тв филми и мини сериали за деца и юноши" беше присъдена на немско-българския сериал "Магна аура - изгубеният град". Фаворит на международното жури в трети раздел "Тв документални филми" стана българския филм "Развод по албански".

В новия четвърти раздел на състезателната програма - "Тв репортажи", със "Златна ракла" беше отличен филмът на канал Франс 2 "Роби на обетованата земя". Лентата взе и приза за "журналистическо постижение", връчен от Съюза на българските журналисти.

Краят на 32-то издание на международния телевизионен фестивал "Златна ракла" беше отбелязан с изпълнение на струнен квартет StringS.

Списък с всички наградени може да видите тук!

Сподели.