Ръсел Кроу, Тони Колет, Антъни Лапалия зад камерата на Sydney Unplugged

Pinterest LinkedIn +

Холивудските звезди Антъни Лапалия и Тони Колет ще направят своя режисьорски дебют едновременно, присъединявайки се към творческия екип, който ще работи по предстоящата пълнометражна продукция Sydney Unplugged, разработвана от основателя на фестивала за късометражно кино Tropfest – Джон Полсън.

Както подсказва заглавието на филма, той ще бъде посветен на австралийския мегаполис, считан за един от най-красивите градове в света, подобно на издадените през последните няколко години Paris Je T’aime и New York Stories.

Той ще бъде "сглобен" от 12 отделни истории, като всяка ще бъда заснета от различен режисьор. Подобно на Лапалия и Колет, всички останали кинематографисти са родом от Австралия. Сред тях са Алекс Прояс (Knowing), David Michôd (Animal Kingdom), Айван Сен (Toomelah), Джон Кюран (The Painted Veil), Кийрън Дарси-Смит (Wish You Were Here), Лиев Шрайбър (Everything is Illuminated), Рейчъл Уорд (Beautiful Kate), Рей Лоурънс (Lantana) и носителят на Оскар Ръсел Кроу.

Холивуд дължи на Австралия и други звезди от ранга на Кроу като Мел Гибсън, Хю Джакман и Никол Кидман, които обаче няма да вземат участие в проекта на Полсън, чийто съпродуцент е Гари Хамилтън от Arclight Films – компанията, която ще дистрибутира лентата извън Австралия.

Част от бюджета на Sydney Unplugged ще бъде осигурена от Screen Australia, които в началото на 2012 г. обявиха субсидия в размер на $275 000, предвидена за подпомагане осъществяването на десет пълнометражни продукции. Снимките на Sidney Unplugged ще бъдат реализирани през втората половина на 2012 г., а рилийзът на филма е планиран за 2013 г. "

Сподели.