Ръсел Кроу прави режисьорски дебют с биографичен филм за комика Бил Хикс

Pinterest LinkedIn +

Ръсел Кроу (Russell Crowe) ще застане на режисьорския стол за биографичната драма, разказваща за живота на комика Бил Хикс (Bill Hicks).

За лентата Кроу ще си партнира със своя дългогодишен приятел Марк Стоуфър, който ще е отговорен за написването на сценария, като за сюжета все още не се издават подробности.

Ръсел Кроу е обвързан с проекта вече няколко години, като едва сега се забелязва дълго чаканото раздвижване около продукцията. Макар да се говореше, че освен като режисьор, Кроу ще участва и в главната роля, става ясно, че за нея ще се търси друг актьор.

Това ще е първата пълнометражна игрална продукция за носителя на Оскар в качеството на режисьор - към момента той има два издадени документални филма, а неотдавна бе привлечен към творческия екип на романтичната драма Sydney Unplugged, но работи само по един от включените в нея сегменти.

До края на 2012 г. Ръсел Кроу е ангажиран в новата филмова адаптация на Les Miserables ("Клетниците"), където ще влезе в ролята на инспектор Жавер и ще си партнира със звезди като Ан Хатауей (Anne Hathaway) и Хю Джакман (Hugh Jackman), а през ноември ще го видим в продуцирания от Куентин Тарантино екшън – The Man with the Iron Fists.

Сподели.