Рап-изпълнители за пръв път в Rock and Roll Hall of Fame

Pinterest LinkedIn +

В понеделник (8 януари) станаха известни новите 5 попълнения в Рокендрол залата на славата (Rock and Roll Hall of Fame). За пръв път в историята на Залата в нея ще бъдат въведени рап-изпълнители, като честта се пада на Grandmaster Flash и групата му Тhe Furious Five.

Освен тях в историята имената си ще запишат още групите Van Halen и R.E.M., "кръстницата на пънка" Пати Смит (Patti Smith) и женската банда The Ronettes.

В интервю за AP вокалистът на R.E.M. Майкъл Стайп (Michael Stipe) коментира: "R.E.M. и аз в частност сме ужасни в гледането назад. Ние сме от бандите, които продължително гледат само напред, така че е наистина фантастично, че има някой като Рокендрол залата на славата, който да погледне назад и да оцени работата ни. Чуствам се наистина горд, че те са ни оценили."

Рокендрол залата на славата е музей в Кивланд, Охайо, посветен на най-известните и влиятелни музиканти, продуценти и хора, които имат принос в развитието на музикалната индустрия и главно на рокендрола.

Залата е основана през 1983 г. от "бащата" на списание "Rolling Stone" Ян Уенър (Jann Wenner) и Ахмет Ертегюн (Ahmet Ertegun) - създател на звукозаписната фирма Atlantic Records.


Сградата на музея Rock and Roll Hall of Fame

Сподели.