Queen започнаха първото си турне без Freddie Mercury

Pinterest LinkedIn +

Емблематичната британска рок група Queen започна първото си турне след смъртта на фронтмена Фреди Меркюри (Freddie Mercury), с надеждата, че силата на песните им ще компенсира липсата на великия шоумен, писа Reuters.

На 28 март, двама от оригиналните членове на Queen – Браян Мей (Brian May) - китара и барабанистът Роджър Тейлър (Roger Taylor), са завладяли около 4700 почитатели на групата, дошли в Brixton Academi, Лондон. Бас китарисът на групата Джон Дийкън (John Deacon) е този, който не се е решил да подкрепи останалите за турнето.

Въпреки невъзможната мисия Меркюри да бъде заменен зад микрофона, поканеният за турнето Пол Роджърс (Paul Rodgers) се е представил изключително успешно в класическите хитове на групата като "I Want to Break Free", "Fat Bottomed Girls" и "We Are the Champions".

След загубата на Меркюри през 1991 г. в неравностойната борба със СПИН, останалите членове на Queen са правили няколко малки концерта. Това им турне, известно с името "Queen + Paul Rodgers", е първото след лайв пред 100 000 публика в Англия през 1986 г. с оригиналния си вокалист.

Освен Великобритания, за 30-те си шоута групата ще посети и осем европейски страни. Следващата спирка за изява е Париж на 30 март.
Сподели.