"Queen" забраниха на Тръмп да използва песента "We Will Rock You" за политически цели

Pinterest LinkedIn +

Легендарната рок банда "Queen" забрани на американския президент Доналд Тръмп да използва парчето ù "We Will Rock You" за кампанията си. Представител на групата принуди президента да премахне от Туитър видео пост с песента им.

Видеоклипът, който Доналд Тръмп публикува на 9 октомври, съдържа негово изявление пред публика с музикален фон "We Will Rock You". Само за пет дни, преди да бъде свален, клипът е видян 1,7 милиона пъти.

"Queen" сигнализират, че песента е използвана без разрешение и дори започват процедура по защита на авторските си права. Преди три години Тръмп използва друго тяхно парче – "We Are The Champions" – на свой митинг. Тогава британската рок група излезе с изявление, че не са съгласни тяхната музика да служи за политически цели.
Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.