Q-Check, Уикеда & Jaya The Cat: Бомба в петък вечер!

Pinterest LinkedIn +

Когато имаш три групи, които тотално пасват на петъчното настроение, няма начин денят на майстора да не завърши ударно, превземайки известна част и от съботата. На 2 декември в столичния клуб Mixtape 5, Q-Check, Уикеда и Jaya The Cat разтърсиха партито на БАССЕС, заформяйки събитие, което ще държи влага на феновете поне до следващия път, когато Джеф Лагадек и компания се завърнат с гръм и трясък по нашите ширини, а това, както вече е известно, се случва по няколко пъти в годината.

Концертът започна със сета на Q-Check, които още от самото начало форсираха със здрав пънк/реге/рок и още нещо, което също беше здраво.

Бандата заби мелодии, които да паснат на стъпката на закоравял пънкар, но не пропусна да се изгаври и с липсата на творчество, наречена чалга, изпълнявайки кавър от съответния репертоар под съпровод на гайда.  

Q-Check използваха случая да представят своята продукция с неподражаемия Сърмата Хари, което отвсякъде си е точка за БГ ъндърграунда.

Последвалият сет на Уикеда навежда на мисълта, че техните концерти са едни от най-силните, дело на родни изпълнители. Мелодията на бандата буквално прескача от стил в стил и от песен в песен, замесвайки в едно лирическата героиня Мариана, сканархията на обикновения човек и спомени от "Тинтява 6" с култови парчета като "Най-щастливият ден" на Контрол и Break on Through и The End на The Doors.

Все пак на концерта в Mixtape 5 преобладаваха авторските песни на Уикеда, които са добре известни с това, че не може да те оставят безучастен.

Jaya The Cat излязоха трети на сцената пред фенове, за които американско-холандската команда вече е от ранга на местни групи като Уикеда. Джеф Лагадек и момчетата дадоха всичко от себе си, за да продължат успешната серия от гостувания в България с поредно запомнящо се изпълнение.

По традиция сетът им започна с Twist The Cap и продължи с песни като Drug Squad, Final Solution и El Camino, тук-там добавяйки по-нови парчета, продължителни инструментали, както и дежурния кавър на Manu Chao - Mr. Bobby.

Публиката за пореден път беше основна движеща сила в концерта на Jaya The Cat, като масивите от надъхани подскачащи момчета и момичета пред сцената определено не оставиха съмнение, че Jaya the Cat ще бъдат постоянно актуални у нас.

Сподели.