Обявиха South Park: The Game от създателите на Fallout: New Vegas, Dungeon Siege III

Pinterest LinkedIn +

Култовата анимационна поредица South Park отново ще бъде адаптирана във видеоигра, но не в шутър или tower defence, а в "пълнокръвно RPG", и то не от кого да е, а от създателите на Dungeon Siege III, Fallout: New Vegas и Alpha Protocol - Obsidian Entertainment.

Озаглавена South Park: The Game, играта ще бъде представена в януарския брой на Game Informer и издадена в края на 2012 г., но вече са известни няколко съществени подробности около нея, в това число платформите, за които се разработва - Xbox 360, PlayStation 3 и PC.

Заедно с екипа от Obsidian Entertainment по играта работят създателите на сатиричното анимационно шоу Трей Паркър и Мат Стоун, които не само са написали сценария, но и ще запишат диалозите между героите (те озвучават повечето от мъжките персонажи в South Park).

Също така се знае, че вместо в някой от главните герои – Стан, Кайл, Ерик, Кени или пък Бътърс или Туик, играчите ще влязат в ролята на току-що пристигнало в града хлапе, чиито приоритети ще бъдат завързването на приятелства и организирането на дефанзивата на града от "всевъзможни заплахи".

Сред досега издадените игри от South Park, чиято продукция ще продължи най-малко до 2016 г. съгласно параметрите на последния договор между Паркър-Стоун и Comedy Central, са South Park Rally и South Park Let's Go Tower Defense Play, а в скоро време предстои появата на South Park: Tenorman's Revenge.

Сподели.