Пускат улични устройства за продажба MP3-ки

Pinterest LinkedIn +

Британската компания Inspired Broadcast Networks пуска тази седмица в Лондон първите улични терминали за продажба на музика във формат MP3.Както пише www.telegraph.co.uk, двeте първи такива устройства скоро ще бъдат разположени на лондонските гари Waterloo и King's Cross.Собствениците на мобилни телефони или аудиоплейери, които поддържат MP3-формат, ще могат да свалят песни от предлагания асортимент направо от автомата, заплащайки цена от порядъка на една английска лира за файл.

Първоначално, компанията планира да предложи на клиентите си около два милиона парчета и се очаква да прибавя към каталога си около 300 парчета дневно. Inspired Broadcast Networks вече има 12 000 “развлекателни терминала” в заведения и магазини, които са свързани с джубокс, съдържащ два милиона песни.

За поддръжката на новата услуга Inspired Broadcast Networks сключва договори с най-големите звукозаписни компании. За момента е невъзможно да се постигне договореност с Apple, което означава, че засега от новата услуга няма да могат да се възползват собствениците на iPod.
Сподели.