U2 пускат новия си албум в сайта на NME

Pinterest LinkedIn +

Макар че новият албум на U2 "How To Dismantle An Atomic Bomb" се появи нелегално в Интернет две седмици преди да бъде пуснат на пазара, според NME, той ще запази датата да официалното си излизане – 22 ноември за Европа и 23 – за Щатите.


В последните месеци, вече двама американски изпълнители (Eminem и Snoop Dog) бяха принудени да издадат предварително албумите си, защото се бяха появили преждевременно в Интернет. От пресцентъра на U2, обаче, съобщиха че албумът няма да излиза по-рано от предварително анонсираната дата.

Междувременно, музикалното списание NME обяви, че на 15.11.2004 г., на адрес www.nme.com , от 13 ч. британско време, на сайта все пак ще може да бъде чута пълната версия на “How To Dismantle An Atomic Bomb”.

На 1 март 2005г., U2 започват своето световно турне, с концерт във Флорида. Групата ще направи 35 големи шоута по стадиони в Щатите и още 30 в Европа, преди да се завърне в Северна Америка за още 35 концерта. След това, U2 ще посетят Япония и Австралия.

Snow Patrol и Scissor Sisters са спрягани за съпорт-групи.

Мениджърът на U2 Paul McGuinness е казал пред Billboard, че решение още не е взето, но е допълнил: “Ние обичаме Snow Patrol. Техният продуцент Jacknife Lee, също е работил по албума на U2 и те също са ирландци.”

Сподели.