Пуерториканците Calle 13 с 10 номинации за Latin Grammy

Pinterest LinkedIn +

Пуерториканското ърбън хип-хоп дуо Calle 13, отличено с две награди Grammy, е големият фаворит за предстоящите Latin Grammy Awards с десет номинации, включително за най-добри албум, запис и песен на годината.

Доведените братя Едуардо Кабра и Рене Перез са номинирани с три различни песни в три различни жанра – тропик, ърбън и алтърнатив, което е прецедент в историята на латино версията на наградите Grammy – най-престижните отличия в музикалната индустрия.

Общият брой на номинациите на Calle 13 също е рекорден, като точно толкова са и наградите, които са спечелили до момента, получавайки по повече от една номинация за всеки издаден от тях албум. Актуалният им дългосвирещ проект, Entren Los Que Quieran (Enter Those Who Wish), излезе в самия край на 2010 г. под No.4 в дискографията им и достигна шесто място в латино чарта на Billboard. Номинираните парчета от него са Latinoamerica, Calma Pueblo (включително видеото към песента), Vamo` a Portarnos Mall и Baile de los Pobres.

Една единствена от десетте номинации на братята не е в актива на Entren Los Que Quieran, а в този на Sale El Sol – седмият студиен албум на колумбийската звезда Шакира, в чиито записи Кабра и Перез са взели участие като продуценти.

Освен Entren Los Que Quieran и Sale El Sol, в топ категорията на наградите, които ще бъдат раздадени на 10 ноември в Mandalay Bay Events Center в Лос Анджелис на церемония, предавана на живо, са номинирани още Euphoria на Енрике Иглесиас, En Primera Fila на венецуелската звезда Франко де Вита – вторият най-сериозен претендент за Latino Grammy 2011 с 5 номинации, и Alex, Jorge y Lena на Алекс Убагo, Лена Бурке и Хорхе Виламизар.

Носителят на наградата Запис на годината ще бъде определен измежду Calle 13 (с Latinoamerica), де Вита (с Tan Solo Tu), Луис  Фонси (с Gritar) и Рики Мартин (с Lo Mejor de MI Vida Eres Tu, в която участва и Наталия Химерес, а на тази за най-добър нов артисти – измежду Alboran (Испания), Max Capote (Уругвай), Paula Fernandes (Бразилия), Il Volo (Италия) и Sie7e (Пуерто Рико).


Сподели.