"Proxy" - 30 минути звездни разкрития

Pinterest LinkedIn +

От поредното издание на 30-минутното ТВ предаване за Интернет "Proxy" зрителите ще научат решението на Grateful Dead във връзка с възможността за безплатен даунлоуд на музиката им, историята на хакера Томас Рей, съдбата на календара на Pirelli за 2006 г. и анти-СПИН инициативата на IBM.

След близо 2 години разследване, в което се намесват агенти от службите на ФБР, хакерът Томас Рей, който се осмели да изнудва шопинг портала Bestbuy за няколко милиона щатски долара, е разкрит и осъден на глоба и затвор.

Служители на компанията Pirelli пуснаха в онлайн разпродажба копия от най-дефицитната серия луксозен календар за 2006 година. За ужас на настанените по върховете на корпорацията уникалното издание с голите прелести на Дженифър Лопез и Кейт Мос се появи в търговете на портала eBay.

Над 100 000 компютъра от всички краища на планетата се присъединиха към инициативата на корпорацията IBM в борбата срещу вируса на СПИН. Чрез нея учените се надяват по-бързо да намерят лекарството, което търсят вече 24 години.

Преди време Grateful Dead пускаха свободно всеки от своите лайвове за безплатен даунлоуд в рамките на портала Internet Archive. След това обаче легендарните музиканти решиха да ги изтеглят оттам, разгневявайки феновете си. Поредната промяна в намерението им, както и пълни подробности за гореизброените и много друго виртуални казуси, ще научат от ефира на ММ зрителите на "Proxy" в сряда, 14 декември.

Сподели.