Провал за "Барби" в Южна Корея

Pinterest LinkedIn +

Културни различия станаха причина филмът "Барби" да се провали в боксофиса в Южна Корея

Нашумелият филм "Барби", който събра рекордни суми през първия уикенд след премиерата в САЩ и други страни, се провали в Южна Корея, съобщава "Hollywood Reporter". Предполага се, че слабите печалби са свързани с културни противоречия: страната не подкрепя феминизма, който стои в основата на сюжета на сладникавата холивудска история.

Съобщава се, че предварителните продажби на билети в Южна Кориа достига едва 1,2 процента, докато "Oppenheimer" на Кристофър Нолан се радва на цели 35,8 процента. По-рано в Ливан и Кувейт искаха да забранят филма "Барби" заради пропаганда на хомосексуализъм.

Идеята за розовия филм се ражда през 2014 г., когато "Mattel" започва сътрудничество с филмовата компания "Sony". Филмът е режисиран от Грета Геруиг, която преди това е работила по „Малки жени“ и „Лейди Бърд“. Световната премиера на лентата се състоя на 21 юли. В началото на август стана известно, че в световния бокс офис филмът "Барби" е събрал над един милиард долара от продадени билети.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.