Prototype 2 отстъпи първото място в UK Top 40 на Sniper Elite V2

Pinterest LinkedIn +

Отлично възприетият от критиката екшън адвенчър Prototype 2, неподходящ за непълнолетни лица поради изобилието от сцени на насилие, жестокост и употреба на наркотици, и използвания нецензурен език, отстъпи първата си позиция в UK Top 40 Official Video Game Chart само седмица след дебюта си в класацията.

В новото й издание, оповестено ден по-късно поради отбелязването на Деня на банките на Острова, играта на Radical Entertainment, чийто MetaScore за Xbox 360 и PlayStation 3 е, съответно, 75/100 и 80/100, заема второ място, а новият водач в класирането е току-що издадената Sniper Elite V2.

Продължението на издадения през 2005 г. тактически шутър от трето лице на Rebellion отново е базирано на събития от Втората световна война и се разпространява за PC, Xbox 360 и PlayStation 3, като и при него PS3 версията има най-висок MetaScore – 71/100.

Още само едно новоиздадено заглавие дебютира сред 40-те най-продавани игри на Острова - PlayStation Vita версията на Mortal Kombat. Тя обаче е поставена далеч назад, едва на 33 място.

Сред новите продукции, които не намерих място в класацията, компилирана от GFK Chart-Track на базата на продажбите на развлекателен софтуер единствено на физически носители, са MUD: FIM Motocross World Championship и комедийната пиратска ролева PC игра Risen 2. Последната има Metascore 69/100, но не е сред бестселърите  на изминалата седмица и в Steam.

Благодарение на промоционалната отсъпка в цената й, първо място в Steam Top 10 заема Batman: Arkham City, пред Sniper Elite V2 и Modern Warfare 3.

Сподели.