Прощалното шоу на Ministry гостува в София

Pinterest LinkedIn +

Американската индъстриъл-метъл група Ministry изнесе впечатляващ концерт пред повече от 2000 човека в София. Преди гостите, на сцената се изяви и родната група Alien Industry.

Визитата на Ал Юргенсен (Al Jourgensen) и компания в България бе част от прощалното турне на групата - "C U LaTouR".

Въпреки "умората" на българските фенове на по-тежката музика, след приключилия преди броени дни "Калиакра Рок Фест", концертът на Ministry също се радваше на голям интерес.

Преди да стартира шоуто на Alien Industry и Ministry, пред столичната зала "Христо Ботев" се забелязваха много лица, посетили и тридневния метъл форум в Каварна. Впечатление правеше и големият диапазон в годините на феновете, дошли да видят и слушат на живо Ministry - от тийнейджъри до хора на средна възраст.

Концертът започна точно по график - в 21:00 ч. на сцената се качиха Alien Industry, в чийто състав изпъкваше и името на Димитър Ковачев - Фънки. Музикантите представиха 40-минутен подгряващ сет с авторски парчета.Участието на Alien Industry бе първа сценична изява на групата от близо година насам. Преди 10 месеца почина барабанистът на бандата - Михаил "Църо" Яланджиев.

Alien Industry решиха да почетат колегата си по специален начин - музикантите призоваха всички присъстващи да вдигнат максимален шум в продължение на 3 минути. Освен изпълнителите, с пълни гърла викаха и 2000 души в залата, сред които се отличаваха Васил Върбанов, Александър Бояджиев от Last Hope, Александър Първанов "Шута" от Brothers in Blood, Деница от Music Idol 2 и др.

Ал Юргенсен се качи на сцената точно в 22:00 ч. под бурните аплодисменти на публиката. Подиумът бе декориран с високи решетки, а зад изпълнителите беше инсталиран огромният екран на групата, който присъства на всеки концерт от турнето. В центъра на сцената се открояваше микрофонът на Ал Юргенсен, украсен с кости и череп на животно в горната си част.

 

Ministry стартираха сета си с изпълнение на заглавната песен от последния си албум "The Last Sucker" - "Let's Go". Групата представи още няколко парчета от новия проект, сред които "The Dick Song", "Watch Yourself", "The Last Sucker" и др. Ministry изпълниха и по-стари продукции, като "Rio Grande Blood", "LiesLiesLies" и др.

Публиката не остави гостуващите музиканти да си тръгнат без бис. Ministry закриха концерта с хитовете "N.W.O.", "Just One Fix" и "Thieves".

 

Въпреки високите температури в зала "Христо Ботев", на излизане феновете изглеждаха доволни, че са присъствали на прощалното шоу на известната индъстриъл-метъл група.

Визитата на Ministry бе в рамките на организирания от Sofia Music Enterprises фестивал "Arena Muzika 2008", по покана на Тангра Мега Рок.

Сподели.