Промо: Jay-Z смесва джаз и хип-хоп в нов сингъл (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Най-богатият хип-хоп изпълнител за 2009 г. спред списание Forbes - Jay-Z, изненадва феновете си с ново музикантско парче. Песента е озаглавена "D.O.A. (Death of Auto-Tune)", а в световния ефир вече се върти и видеоклипът към нея.

"D.O.A. (Death of Auto-Tune)" е пилотен сингъл от единадесетия студиен албум на Jay-Z - "The Blueprint 3", който трябва да се появи на музикалния пазар през септември 2009 г. Песента е продуцирана от No I.D. и Kanye West, които се включват за кратко и в изпълнението й.

Видеото пък е заснето в ретро стилистиката на киното от 70-те години на миналия век. В клипа се забелязва и звездното присъствие на актьора Харви Кайтел (Harvey Keitel) и баскетболиста Леброн Джеймс (LeBron James).Самият Jay-Z разкрива, че е бил силно повлиян от хипи движението, документирано в провокативния филм на Микеланджело Антонини (Michelangelo Antonioni) - "Zabriskie Point".

За "D.O.A. (Death of Auto-Tune)" рапърът споделя още, че е пожелал да се издигне над актуалните музикални тенденции, правейки опит да пречупи комерсиалното звучене на съвременния хип-хоп.

Сподели.