Прогноза

Pinterest LinkedIn +

България, 2008, 97’
Режисьор: Зорница София
Сценарий: Зорница София, Емил Бонев
С участието на: Асен Блатечки, Теодора Духовникова, Крешимир Микич, Деян Славчев-Део, Юлиан Вергов и други.
Комедия, драма, български, английски, турски

За филма:

След дебюта си през 2004 г. с "Мила от Марс" режисьорката и сценаристка Зорница София представя на родните киномани и втория си пълнометражен филм. Трагикомедията "Прогноза" е с участието на Асен Блатечки, Теодора Духовникова, Деян Славчев- Део, Стефан Щерев и Юлиан Вергов. Лентата е съвместен проект на Bulgar Beats, Национален филмов център, БНТ и Nu Image, като последните ще разпространяват филма в цял свят. Основните снимки са правени на северното Чермоморие в района на Крапец и Камен бряг.  

Историята:

Маргарита (Теодора Духовникова) е амбициозна студентка, която заминава да учи в Англия, където се запознава с журналистa Марко (Крешимир Микич), който е от хърватски произход. Двамата започват връзка, но след един от конфликтите им тя заминава за турски остров, където ще кара уиндсърф с приятелите на брат си Виктор (Деян Славчев-Део). Разнородната компания започва да спори за различни национални проблеми, което става проблем, когато на острова пристига и Марко. Той изпраща материал на тема кой всъщност лъже на Балканите, който бива публикуван и това предизвиква международен скандал. И докато споровете между хората на острова стават все по-остри Маргарита изчезва безследно в морето.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.