ПРОФОН ще сключва договори с Радио и ТВ Интернет медии

Pinterest LinkedIn +

Дружеството за колективно управление правата на продуценти и артисти-изпълнители - ПРОФОН, се присъедини към международен договор, съгласно който е упълномощено да сключва договори с медии, разпространяващи програмата си в Интернет.

С подписването на един лицензионен договор с местното сдружение ПРОФОН се уреждат сродните права за използване на правно защитен репертоар в радио- или телевизионните програми в глобалната мрежа. По този начин се избягва договарянето с много продуценти или дружества за колективно управление за права от различни страни.
Тази изключително важна крачка за световната музикална индустрия бе направена едва две години след като дружества от 33 държави, включително и ПРОФОН, подписаха международен договор за симулкастинг, т.е. симултанното разпространяване на програма от излъчващата организация и в Интернет.
С новия договор за уебкастинг всички радио- или телевизионни оператори, разпространяващи програми само в Интернет ще имат възможност да уредят правата на продуценти и изпълнители чрез договор с ПРОФОН за целия свят.

Инфо: ПРОФОН
Сподели.