Профон и Музикаутор организират кръгла маса за авторските и сродни права

Pinterest LinkedIn +

Кръгла маса на тема "Прилагане на европейските практики за закрила на авторските и сродни права при публично изпълнение на музика от туристическия сектор на България", организирана от Музикаутор и Профон, ще се състои на 16 февруари от 13:30 часа в зала "Пирин" на Интер Експо Център в София.

Събитието ще се проведе в партньорство с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) в рамките на 29-та Международна туристическа борса "Ваканция и Спа Експо 2012".

По време на кръглата маса директорът на дирекция "Авторски и сродни права" в Министерство на културата, Георги Дамянов, ще представи последните промени в Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПСП). Новите моменти в нормативния акт са свързани с дейността на дружествата за колективно управление на права в сферата на публичното изпълнение.


Специален гост на събитието ще е генералният мениджър "Международни отношения и лицензиране" към холандското дружество за колективно управление на сродни музикални права (SENA) - Ане Севинга.

Ане Севинга участва в създаването на отдела "Публично изпълнение" в СЕНА и има заслуги за развитието му в национален и международен аспект. От 2004 г. участва в програма за подкрепа на каузата на IFPI (Международната фондация на звукозаписните индустрии).

Експертът ще сподели опита на СЕНА в сферата на публичното изпълнение на музика и добри европейски практики за партньорско взаимодействие.


Представители на дружествата Музикаутор и Профон ще разяснят на аудиторията как се прилага Законът за авторското право и сродните права по отношение публичното изпълнение на музика в туристически и търговски обекти в България.


В рамките на Кръглата маса ползватели от туристическия сектор ще имат възможност да зададат конкретни въпроси по темата на представителите на дружествата за колективно управление и на европейския експерт.

Сподели.