Продукцията на The Lone Ranger с Джони Деп премина границата от 1/4 млрд. долара

Pinterest LinkedIn +

След като веднъж вече бе забавена поради настояването на Disney за орязването на бюджета й от първоначално разчетените $250 млн., екранизацията на уестърн класиката The Lone Ranger на Disney и Гор Вербински с Джони Деп и Арми Хамър не само отново е достигнала тази цифра, но заплашва да я нахвърли.

Както и първия път капиталът, инвестиран от компанията, която вече претърпя един голям комерсиален провал през 2012 г. с погълналия същия бюджет John Carter, се топи в най-голяма степен в производството на влакове, тъй като Вербински е предложил конструирането им от нулата, вместо набавянето и реновирането на съществуващи такива.

Както може да се предположи, въпросните влакове са съществена част от продукцията и декор на няколко от екшън сцените, описани в сценария на Джъстин Хейт, който отново ще претърпи редакции, наложени от новите преизчисления на бюджета на филма. Времето до появата му по големите екрани застрашително намалява – за САЩ датата е 3 юли 2013 г.

Първият кадър от лентата – петият съвместен проект на Вербински и Джони Деп след първите три части на Pirates of the Caribbean и анимационния Rango, бе разпространен още в началото на март, докато дебютният й трейлър предстои да се появи.

Междувременно Деп все още може да бъде видян във вампирското си превъплъщение от Dark Shadows на Тим Бъртън, който коства на Warner Bros. "само" $150 млн.

Сподели.