Producers Guild 2013 - номинираните

Pinterest LinkedIn +

Гилдията на продуцентите в Америка обяви списък с номинираните за годишните си награди броени дни преди това да направи и Академията на филмови изкуства и науки.

Сред номинираните за Най-добър филм са очакваните Argo (Арго), Les Miserables (Клетниците) и Lincoln (Линкълн). В списъка също така влизат инди заглавия като Beasts of the Southern Wild и Moonrise Kingdom (В царството на пълнолунието), както и едно по-популярно заглавие – Skyfall (007 Координати: Скайфол).

Безспорен фаворит на критиците, който също присъства в категорията, е новият филм на Катрин Бигълоу (Kathryn Bigelow) - Zero Dark Thirty - с участието на Джесика Частейн (Jessica Chastain) в главната роля.

Освен широкоекранни ленти в списъка влизат също и телевизионните продукции, като там изненади няма. За Най-добра драма се борят Homeland, Game of Thrones (Игра на тронове), Breaking Bad (В обувките на Сатаната) и Mad Men (Момчетата от Медисън Авеню).

В комедийната категория пък влизат 30 Rock, Modern Family (Модерно семейство), Louie и The Big Bang Theory (Теория за големия взрив). Впечатление прави отсъствието  на Parks and Recreation на NBC.

24-те годишни награди на Гилдията на продуцентите ще бъдат раздадени на 26 януари 2013 г.

Сподели.