Продуцентът на "Черен лебед" ще снима филма за чилийските миньори

Pinterest LinkedIn +

Номинираният за Оскар продуцент Майк Медавой (Black Swan, Shutter Island) и представителите на 33-мата чилийски миньори, прекарали 69 дни в изолация на повече от 600 м. под земната повърхност, чието спасяване бе едно от най-коментираните събития на 2010 г., обявиха със съвместно изявление, че са приключили успешно преговорите за пренасянето на тази изключителна история за силата и изобретателността на човешкото същество на голям екран.

"Това е единственият официален и правдив филм, разкриващ какво преживяхме тези 69 дни в затрупаната галерия на Сан Хосе. Голяма част от нашата история така и не е била разказана до момента", коментира Хуан Анреас Иланес - един от 33-мата миньори, спасени с безпрецедентна операция, приключила на 13 октомври.

Медавой (Mike Medavoy), който е роден в Китай през 1941 г. и е живял в Чили между 1947 и 1957 г., ще продуцира лентата заедно с Едуард Макгърн - бившия президент на неговата компания Phoenix Pictures, която днес започва снимките на комедията What To Expect When You' re Expecting с участието на Камерън Диаз, Дженифър Лопез, Крис Рок и др.

Номинираният за Оскар Хосе Ривера (Motorcycle Diaries) ще се заеме със сценария на продукцията, чиито снимки ще започнат догодина. Междувременно отличеният с Пулицър журналист и писател Ектор Тобар е започнал да пише официална книга, разказваща за случилото се между август и октомври в мината Сан Хосе в пустинята Атакама, северно Чили. Той единствен разполага с копие от дневника на един от миньорите – Виктор Сеговия, воден от него по време на престоя му под земята.

Сподели.