Продължава кампанията "Аз съм млад и гласувам!"

Pinterest LinkedIn +

На 25 май, петте национални мрежи от коалицията "Аз съм млад и гласувам!" официално стартираха своята кампания за насърчаване на участието на младите хора в изборите. Инициативата е подкрепена от неправителствени организации и редица известни личности.

Гурко от Анимационерите, едно от известните лица, включили се в кампанията, обяснява защо групата е решила да подкрепи кампанията така: "Гласуваме, защото сме българи и смятаме следващите четири години да живеем тук и е важно останалите млади хора да направят същото!".

Освен Анимационерите, сред известните млади имена, подкрепили кампанията в България са актрисата Весела Казакова, рапърът Спенс и Уляна от БГ Топ 100, водещата на предаването „Огледала” – Радост, Раши от „Без думи”, носителят на наградата на президента „Джон Атанасов” за 2004 г. – Светлин Наков, актьорът Даниел Цочев и др.

Всички те участват в телевизионен и радио клип, който ще бъде излъчван до 23 юни по bTV, телевизия MM, националното радио - програма Хоризонт и Радио Фреш.

Информационната кампания на "Аз съм млад и гласувам!" обхвана всички 264 общини в България, а мрежите от неправителствени организации организираха информационни центрове в интернет кафета и младежки клубове, дискотеки с кандидат-депутати, кампании "врата-до-врата", симулации на процеса на гласуване и улични паради в 20 града в страната.

Допълнителна информация за естеството, програмата и личностите, включени в кампанията "Аз съм млад и гласувам!", можете на намерите на официалния й сайт: http://www.ndi-bg.org

Сподели.